Yoga voor kinderen?

Als yogadocent en psycholoog wil ik kinderen op een speelse en creatieve manier laten groeien in hun ontwikkeling. Kinderen leren via hun hoofd (denken), hart (voelen) en handen (doen). Door deze drie te verbinden, kan elk kind op zijn unieke manier groeien. 

In de yogalessen leert het kind zich op een creatieve manier te uiten en leert zichzelf via zijn lichaam beter kennen. Het kind wordt gestimuleerd om meer in contact te komen met zichzelf en anderen. Het kind kan pluimen ontvangen en zichzelf pluimen geven voor wat hij al kan, voor wat goed gaat en met meer zelfvertrouwen – stevig met zijn wortels – in de aarde staan. 

De lessen bestaan uit speelse yogahoudingen, samenspel, massage, ademspel, meditatie…

Wie is Jolien?

De voorbije jaren vond ik mijn uitlaatklep in verschillende vormen van yoga: flow yoga, vinyasa yoga, yin yoga, relax and renew yoga… 

Verschillende vormen yoga met verschillende effecten: om energie door mijn lichaam te laten stromen, om tot rust te komen, om in mijn kracht te staan, om soepel te blijven, om contact te maken met mijn gevoelens, gedachten en lichaam,… 

Omdat ik graag deze effecten wil laten voelen aan kinderen, volgde ik een opleiding als yogadocent bij Kinderyoga Academie en deed ik heel wat inspiratie op bij Helen Purperhart.

Na deze opleiding besloot ik om in 2020 aan een nieuw avontuur te beginnen en werd de droom van Studio Flow werkelijkheid.  

De andere dagen van de week werk ik als psycholoog en gedragstherapeut in een organisatie voor Bijzondere Jeugdzorg.